Project Description

Kokoelma ohjelmoinnin opetusmateriaaleja

Laadukasta, testattua materiaalia

  • Onko Scratchit jo koluttu?
  • Osaako oppilas enemmän ohjelmointia kuin opettaja itse?
  • Mistä löydän laadukasta, testattua opetusmateriaalia?
  • Miten voisin itse kehittää ohjelmoinnin osaamistani?
  • Mihin kaikkeen ohjelmointia voi käyttää?
  • Tälle sivulle on koottuna kokeiltuja ja hyväksi havaittuja materiaaleja.

Python-alkeista haastaviin ongelmiin

Tie.koodariksi on ohjelmoinnin perusteiden harjoitteluun tarkoitettu itseopiskelumateriaali. Materiaalissa on itsetarkastavia tehtäviä. Osa tehtävistä tarjoaa haastetta myös kokeneille. Opettajat voivat luoda opettajatunnukset, joilla pääsee tarkastelemaan mm. malliratkaisuja.

tie.koodariksi.fi

Ohjelmoinnin MOOC

Ohjelmoinnin MOOC on kaikille avoin ja ilmainen ohjelmoinnin perusteet opettava verkkokurssi. Kurssilla perehdytään nykyaikaisen ohjelmoinnin perusideoihin sekä ohjelmoinnissa käytettävien työvälineiden lisäksi algoritmien laatimiseen. Kurssille osallistuminen ei vaadi ennakkotietoja ohjelmoinnista.

ohjelmoinnin mooc

Visuaalista ja luovaa

Luovaa koodausta Processing -kielellä. Luomalla ilmaiset tunnukset pääsee kirjoittamaan ja ajamaan omia ohjelmiaan. Ei vaadi ohjelmien asennusta. Processing.org-sivustolta löydät ohjeet ja referenssit.

processing

Kursseja eri aiheista

Mehackit on luovaan ohjelmointiin ja värkkäykseen liittyviä kursseja tarjoava suomalaisyritys. Osa laadukkaista materiaaleista ilmaisia.

mehackit

Helppokäyttöinen ja monipuolinen

Repl.it on verkkoselaimessa toimiva ohjelmointiympäristö, jossa voi kirjoittaa ja suorittaa ohjelmia mm. Python, C++, Java ja Ruby -kielillä. Opettajat voivat luoda sivustolle luokkahuoneita ja kursseja.

repl.it

Live-koodausta ja musiikkia

Sonic Pi -kielen avulla voit opetella ohjelmointia musiikin avulla! Vaatii asennuksen koneelle, mutta ei välttämättä järjestelmänvalvojan tunnuksia.

sonic pi

Visuaalista ja luovaa: p5

P5 on JavaScript -kirjasto Processing -tyyppisten ohjelmien kirjoittamiseen. Nettiselaimessa toimiva editori ei vaadi ohjelmien asennusta tietokoneelle.
Ohjeet ja referenssit: https://p5js.org/

p5js

Eri kielien alkeita itsenäisesti

Codecademyn sivuilta löytyy ilmaisia kursseja mm. Pythonin, HTML:n ja CSS:n alkeiden opetteluun sekä itsetarkastuvia tehtäviä ja vinkkejä niiden tekoon.

codecademy

Hauskaa materiaalia itseopiskeluun

Coding Train sisältää kiinnostavaa ja hauskasti tehtyä materiaalia ohjelmoinnin opiskeluun kivannäköisessä paketissa!

coding train