Haastavaa ja hauskaa itseopiskelumateriaalia

Pitkän matematiikan lisäsivut

Nyt suoraan painosta!

Tarjolla on juuri julkaistua materiaalia lukiolaisille, jotka haluavat laajentaa matematiikan osaamistaan lukio-oppimäärän ulkopuolelle.

Lisäsivut pähkinänkuoressa

  • ILMAINEN: materiaali löytyy PDF-muodossa osoitteesta https://harppi.mayk.fi
  • SOPII ITSEOPISKELUUN: kaikkiin tehtäviin on kattavat vihjeet.
  • SYVENTÄVÄ: lisäsivut täydentävät lukion oppimäärää erityisen innokkaille opiskelijoille.

Lisäsivuihin on valittu aihepiirejä, joita lukiossa ei yleensä kohtaa, mutta joihin matematiikasta innostuneen voisi olla kiintoisaa ja palkitsevaa tutustua. Materiaali sisältää lyhyet teoriaosiot ja runsaasti harjoitustehtäviä, joihin on kattavat vihjeet. Kokonaiset esimerkkiratkaisut sisältyvät painettuihin kirjoihin, ja ratkaisujen sähköiset versiot ovat jaossa opettajille.

Pitkän matematiikan lisäsivut on tuottanut Maunulan yhteiskoulun ja Helsingin matematiikkalukion valtakunnallinen lukion matematiikan opetuksen kehittämistehtävä Harppi.

Käyttöönottokoulutukset

Toinen kirjoittajista, matematiikan lehtori Ville Tilvis, piti helmikuun alkupuolella etänä 30 minuutin mittaisia esittelytilaisuuksia, joihin sisältyivät materiaalin lyhyt esittely sekä kokemuksia ja ajatuksia lisäsivujen opetuskäytöstä. Jos olisit kiinnostunut tällaisesta käyttöönottokoulutuksesta, mutta helmikuun päivät menivät sinulta ohi, otathan yhteyttä: harppi ’at’ mayk.fi.

Saitko jo omat lisäsivusi?

Lisäsivujen näytekappaleita on postitettu kaikkiin Suomen lukioihin tammikuussa. Jos haluat lisäkappaleita, niin voit pyytää niitä osoitteesta harppi ’at’ mayk.fi.

Otamme myös mielellämme vastaan palautetta ja kommentteja lisäsivuista! Nämäkin voit lähettää Harpin sähköpostiin.