24.–25.8.2020 Otaniemen lukio

Tervetuloa LUKEMA2020 -tapahtumaan!

Lukion matematiikan ja luonnontieteiden kehittämispäivät – Avauksia tulevaisuuteen!

Kvanttitietokoneita, virustutkimusta, synteettistä biologiaa, nano- ja avaruustekniikkaa, pakopelejä, virtuaalilaboratoriotöitä, ilmaperunoita ja paljon paljon muuta mielenkiintoista! Luvassa on kahden päivän ajan kiinnostavia luentoja, ajankohtaisia työpajoja, uusia pedagogisia vinkkejä, verkostoitumista kollegojen ja yhteistyötahojen kanssa sekä yhteinen iltajuhla hyvän ruuan ja musiikin siivittämänä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Ohjelma

Ohjelma alkaa maanantaina 24.8. klo 9:00 ja päättyy tiistaina 25.8. klo 16:00. 

Yhteinen iltajuhla on maanantaina 24.8. klo 18-22.

Katso tarkempi ohjelma ja työpajojen kuvaukset tästä!

Paikka

Tapahtuma järjestetään Otaniemen lukion tiloissa, Tietotie 6. Lisäksi järjestämme vierailuja lähialueelle. Maanantain iltajuhla järjestetään Dipolin Metso-ravintolassa (Otakaari 24). 

Covid-19 -tilanteeseen liittyvät järjestelyt

Tämän hetkisen tiedon valossa olemme järjestämässä tapahtuman suunnitelmien mukaan noudattaen viranomaisten suosituksia ja kiinnittämällä erityistä huomiota hygieniaan. 

Pyrimme tekemään kaikkemme Lukema2020 -tapahtumaan osallistuvien terveyden turvaamiseksi seuraavin toimin:  

  • Tapahtumamme osallistujamäärä on rajattu 100 henkilöön ja myös työpajoihin ja iltajuhlaan otamme suunniteltua vähemmän ilmoittautumisia.
  • Pyydämme kaikkia flunssaiseksi tai sairaaksi itsensä tuntevia jäämään kotiin ja osallistumaan suorien lähetysten ja tallenteiden kautta tapahtumaan. 
  • Olemme varanneet kävijöille 500 kertakäyttöistä kasvomaskia sekä jokaiseen tilaan käsidesipulloja ja desinfiointiainetta. 
  • Käytämme vain maksimissaan puolet tilojen kapasiteetista. Järjestämme istumapaikat vähintään metrin turvavälein ja jätämme esiintyjien ja yleisön väliin reilusti tilaa. 
  • Olemme vähentäneet omien opiskelijoidemme määrää koulussamme. Yli 300 opiskelijaamme on poissa tapahtumapäivänä ja lisäksi vähennämme kontaktien määrää aikatauluttamalla siirtymiset eri aikaan välituntien kanssa.
  • Muistutamme kaikki vieraitamme välttämään kättelyä, huolehtimaan käsien pesusta, aivastamaan ja yskimään nenäliinaan tai hihaan ja pysyttelemään turvaetäisyyksien päässä toisista.
  • Tapahtumaa voi seurata myös etäyhteydellä. Maanantain aloitusluento ja tiistain LukemaTalk sekä päätösluento toistetaan suorana lähetyksenä Youtubessa Lukema-tiedekanavalla. Lisäksi teemme lähes kaikista työpajoista tallenteet, jotka julkaistaan tapahtuman jälkeen Youtubessa sekä Lukemaverkoston tiedekanava-sivuilla.
  • Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja varaudumme myös järjestämään tapahtuman virtuaalisesti tilanteen muuttuessa. Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu tällä lomakkeella. Ilmoittaudu viimeistään 17.8. mennessä! Huom! Tällä kertaa tapahtuma on tarkoitettu vain opettajille ja rehtoreille. Lukiolaiset voivat kuitenkin osallistua luennoille ja työpajoihin suoratoistettujen ja tallennettujen osuuksien välityksellä!

Ilmoittautumalla mahdollisimman nopeasti varmistat paikkasi juuri niistä työpajoista, jotka sinua kiinnostavat eniten! Jos tilanne muuttuu, voit muuttaa tai perua ilmoittautumistasi 17.8.2020 asti. Ilmoitathan muutoksista kuitenkin mahdollisimman nopeasti!

Majoittuminen

Toivomme, että kaikilla on yhtä hyvät mahdollisuudet osallistua tapahtumaan ja siksi tarjoamme pitkänmatkalaisille majoituksen 2hh huoneissa Radisson Blu hotel Espoossa (Otaranta 2) ilman kouluille aiheutuvia kuluja. Jos sinulla on toive huonekaverista, ilmoitathan senkin lomakkeessa. Hotellivaraukset on vahvistettava 25.7. mennessä, joten ilmoittauduthan ennen kesälomaa, jos haluat varata majoituksen!

Osallistumismaksut

Päivien ohjelma, lounaat ja kahvitarjoilu ovat ilmaisia kaikille opettajille ja rehtoreille.

Koulut vastaavat mahdollisista matkakuluista ja sijaiskustannuksista.

Iltajuhlasta perimme pienen osallistumismaksun (25 €). Maksuohjeet lähetetään kaikille iltajuhlaan ilmoittautuneille elokuussa. Iltajuhlan osallistumismaksu kattaa tervetuliaisjuoman, ruokajuoman, buffetillallisen ja ohjelman.

Tapahtuman järjestäjä

Tapahtuman tuotannosta ja järjestelyistä vastaa Otaniemen lukion kehittämistehtävä Jälki. Tapahtumaa tehdään yhteistyössä Aalto-yliopiston, Espoon kaupungin sekä Maunulan yhteiskoulun ja Helsingin matematiikkalukion Harppi-kehittämistehtävän kanssa. Tapahtumaamme osallistuvat myös Kemianteollisuus ry, Energiateollisuus ry, Metsäteollisuus ry, Rakennusteollisuus ry sekä MAOL ry ja BMOL ry.

Lämpimästi tervetuloa!

Kaisa Tikka

Kehittäjärehtori
Otaniemen lukio
050 352 5230
kaisa.tikka@espoo.fi

Lisätiedot

Kirsi-Maria Vakkilainen

Kehittämistehtävän koordinaattori
Otaniemen lukio
040 561 8878
kirsi.vakkilainen@espoo.fi

Olli Peuhu
Tapahtumatuottaja
Sound Engine Oy
0400 726 186
olli.peuhu@soundengine.fi