Oletko kiinnostunut tieteestä, podcasteista, videokuvaamisesta ja editoinnista?

Jos vastasit kyllä, tule mukaan…

Oman tiedepodcastin tai -videon tuottaminen -kurssille (2 op)

Kurssi toteutetaan syksyn mittaan lyhyinä intensiivipätkinä ja osittain itsenäisesti verkon välityksellä! Kurssilla tehdään yksi tiedeaiheinen podcast tai video, joka julkaistaan Lukema-tiedekanavalla YouTubessa sekä podcastit myös Spotifyssa! Saamme asiantuntijavieraiksi mm. Ylen Tiedetripin ja Kioskin Tiede-ohjelman toimittaja Henry Tikkasen ja käsikirjoittaja ja ohjaaja Nina Pulkkiksen! Kurssilla pääset tutustumaan podcastien ja videoiden tekemiseen liittyviä työkaluja ja saat harjoitella käsikirjoittamista ja editoimista. Kurssi alkaa ensi viikolla ja kertoja on noin yhden kerran viikossa pitkin syksyä.

Opintojakson alustava aikataulu

ke 6.10. klo 15-16.15 Tiedepodcasteihin ja -dokumentteihin tutustuminen ja opintojakson esittely
ma 11.10. klo 15-16.15 Asiantuntijavierailuja – tiedetoimittaja Henry Tikkanen, Yle, sekä ohjaaja, käsikirjoittaja Nina Pulkkis, Fotoni Film & Communications
ke 10.11 klo 15-16.15 Aiheen valinta ja rajaus + muodon päättäminen
ti 16.11 klo 15-16.15 Taustatiedon kartoitus ja haastateltavien etsiminen. Haastattelukysymysten laadinta ja alustava kässäri.
vk 45-46 Kuvaus- ja äänitysvinkit (Video katsottavissa itselle sopivana aikana.)
vk 46-47 Haastattelut/videokuvaukset
vk 46-vk1 Klippien läpikäynti ja editointi
ke 12.1. klo 15-16 Valmiin työn esittely yhteisessä näyttelyssä

HUOM! Editointiin jne. saat apua opettajiltasi erikseen sovittavina aikoina.

Lopputyön voi tehdä kannettavalla tietokoneella tai kännykällä, jossa on toimiva mikki ja kamera, mutta jos käytettävissäsi on esimerkiksi erillinen mikrofoni ja/tai järjestelmäkamera, lopputuloksesta voi tulla parempi. Kysy mahdollisuuksia lainata välineitä koulustasi. Välineisiin saat opastusta opintojakson alussa.

Opintojakso on 2 op:n arvoinen eli vastaa yhtä lukiokurssia. Opintojakson suoritus ja sille osallistuminen edellyttävät läsnäoloa koko ohjelman ajan. Opintojakson suorituksen hyväksilukemisesta on jokaisen osallistujan sovittava oman lukionsa kanssa.

Kurssi on ilmainen eli emme kerää osallistumismaksua. Kurssin opettajat ovat Kirsi-Maria Vakkilainen, kirsi.vakkilainen@espoo.fi (luonnontieteet) ja Katja Uksila, katja.uksila@eduespoo.fi (media).