Laadukasta etäopetusmateriaalia tarjolla 3:

Monimuotoisuusvideoiden etäopetusmateriaalia

Aiemmassa uutisessa kerroimme REC:n tuottamista monimuotoisuusvideoista. Videot saivat nyt kaverikseen opetuspaketit.

Huippututkijat riensivät etäopetuksen tueksi

Kun maaliskuussa kävi selväksi, että luultavasti koko viimeinen jakso opiskeltaisiin koronan vuoksi etänä, lähetin viestin proferssori Tomas Roslinille ja kiirehdin tehtävien valmistumista. Tomakselle, joka asuu Uppsalassa, asia ei ollut vielä aktivoitunut, mutta hän lupasi saman tien apuaan! Olin talven kokouksissa nähnyt tehtäväaihiot ja tiesin, että opetuspaketista on hyötyä nimenomaan BI02-kurssille.

Tomas Roslin oli tulossa Lukema2020-tapahtumaan huhtikuussa kertomaan sivustosta ja näyttämään esimerkkejä tulevista tehtävistä. Tutkijat pistivätkin hösseliksi ja nopeuttivat tehtävien valmistumisaikataulua! Nyt videoihin liittyvät tehtävät ovat jaossa ja opettajien, opiskelijoiden ja oppilaiden käytössä.

Tehtävät on ryhmitelty 10 teemaan videoiden mukaan. Tehtävistä löytyy pääsääntöisesti kolmen tasoisia tehtäviä, joista ensimmäiset ovat helpohkoja, oivalluksia esiintuovia tehtäviä ja viimeiset vaikeampia. Tehtävien joukossa on pieniä ja suurempia käytännön tehtäviä, simulaatioita ja asioiden selvittämistä tieteellisistä artikkeleista.

Tarjontaan tutustumiseen kannattaa varata noin tunti pari aikaa. Ainakin minulle tehtävien kommentointi opetti ihan uusia asioita ja näkökulmia, joten opettajan omaankin kouluttautumiseen sivusto toimii hyvin. http://luonnonmonimuotoisuus.fi

P.S. Tomas Roslin on tulossa esittelemään opetuspakettia elokuun Lukema2020-tapahtumaan!

Maija Flinkman
Bi-ge lehtori, Otaniemen lukio