Lukema2021 – 4.5.2021 klo 9-16

Aerosoleja, maskeja, koronamallinnuksia ja suomalainen rokote –
miten tieteen avulla taistellaan pandemiaa vastaan?

Tehdään yhdessä hyvää – osallistumalla keräät yhteistä pottia MIELI ry:n kriisiapuun!

Tiedetapahtuma kaikille lukiolaisille ja lukion opettajille

Olet lämpimästi tervetullut mukaan seuraamaan Lukema2021-tapahtuman suoraa lähetystä koko päiväksi tai osaksi aikaa! Opettajille on lisäksi tarjolla etätyöpajoja ja etäkahviloita Zoom-yhteydellä. Tapahtuman juontaa Ernest Lawson!

Tapahtuma on ilmainen ja avoin myös kaikille muille kiinnostuneille! Tapahtumasta jää tallenne Lukema-tiedekanavalle Youtubeen.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Tapahtumasivu

Tapahtuman kaikille avoimelle pääsivulle pääset täältä:

Tapahtumasivulle tästä!

Opettajien ohjelma

Huom! Opettajien ohjelmasivulle pääseminen edellyttää ilmoittautumista. Salasana lähetetään ilmoittautuneiden sähköpostiosoitteisiin. Muista tarkistaa roskapostisi, jos et ole saanut sitä tai laita viestiä kirsi.vakkilainen@espoo.fi.

Opettajien ohjelmasivu

Tapahtuman ohjelma

Tapahtuman ohjelman ja aikataulun löydät täältä:

Tutustu ohjelmaan

Tee hyvää mielelle!

Lukema2021-tapahtuman osana haluamme tukea lukiolaisten jaksamista ja yhteisöllisyyttä. Korona-aikana liian moni lukiolainen kokee yksinäisyyttä ja ahdistusta ja tarvitsee tukea. Tärkeää keskusteluapua tarjoavat mm. MIELI ry:n Kriisipuhelin ja Sekasin-chat. Keräämme siis yhteistä pottia MIELI ry:n kriisiapuun, jotta mahdollisimman moni saisi apua.

Jokainen opiskelija voi osallistumalla Lukema2021-tapahtumaan kerätä lahjoituksia yhteiseen pottiin esimerkiksi täyttämällä palautekyselyn tai osallistumalla Koronameemi-kilpailuun. Lisäksi haastamme yrityksiä ja yksityishenkilöitä mukaan keräykseen!

Tue lukiolaisten jaksamista ja osallistu keräykseen tai haasteisiin. Tehdään yhdessä hyvää mielelle!

Osallistu keräykseen

Energia-, Kemian- ja Metsäteollisuus haastavat lukiolaiset vastaamaan lyhyeen kyselyyn osana vuoden 2021 Lukema-tapahtumaa. Jos liitot saavat vähintään 200 vastausta, he lahjoittavat jokainen 200 euroa Lukeman mielipottiin. Kyselyyn pääset täältä: https://q.surveypal.com/lukema2021 . Vastaa 4.5. klo 14 mennessä ja kerro kaverillekin! Kerätään yhdessä 600 euroa MIELIpottiin!

Vastaa kyselyyn tästä!

Koronameemi-kilpailu

Koronameemi-kilpailun osallistumisaika on päättynyt. Jäämme jännityksellä odottamaan tuloksia!

Kilpailuun voivat osallistua lukiolaiset joko yksin tai ryhmänä (1 meemi/opiskelija). Tarkemmat ohjeet löytyvät ilmoittautumislomakkeesta!

Kilpailutöissä arvostetaan seuraavia asioita:

  • ajankohtaisuutta
  • positiivisuutta ja hyvää mieltä tuottavaa
  • omaperäisyyttä ja persoonallista otetta
  • tiedenäkökulmaa ja hyvää huumoria
  • laadukasta visuaalista jälkeä (fontit, värit, sommittelu)

Parhaimmat meemit julkaistaan Lukema2021-tapahtumassa ja Lukemaverkosto.fi -sivuilla koronameemikokoelmassa!

Lukema2021-tuotanto

Lukema2021-tapahtuma tuotetaan valtakunnallisen luonnontieteen Jälki-kehittämistehtävän puitteissa. Tapahtumaan osallistuu myös Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio, jolla on vastaava kehittämistehtävä matematiikassa. Yhdessä koordinoimme Lukema-verkostoa eli lukion matematiikan ja luonnontieteen kehittämisverkostoa. Lue lisää kehittämistehtävistä täältä.